Skip to Content

25 år med HER2 målrettet kræftbehandling

Fejr 25-års jubilæet for Herceptins banebrydende godkendelse! Opdag de seneste gennembrud inden for HER2-målrettet behandling på et symposium arrangeret af Dansk Selskab for Cyto- og Histokemi. Dyk ned i den fascinerende verden af HER2-receptorproteinet og nye behandlingsmuligheder, den 21. september 2023 kl. 16 i det Store Auditorium på Herlev Hospital.

Den 25. september 1998, godkendte de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA det monoklonale antistof trastuzumab (Herceptin) til behandling af patienter med HER2-positiv metastatisk brystkræft. Denne godkendelse skete sammen med det dansk udviklede immunhistokemiske assay, HercepTest, der kunne detektere ekspression af HER2-receptorproteinet i tumor. Trastuzumab er et af de mest betydningsfulde lægemidler, der blev udviklet til behandling af kræft i det 20. århundrede, og det blev en “gamechanger” for behandlingen af HER2-positiv brystkræft, med en signifikant positiv indvirkning på risikoen for tilbagefald og overlevelse af sygdommen. Samtidig med trastuzumab blev der udviklet en farmakodiagnostisk test, som kunne identificere de patienter, der med størst sandsynlighed ville have gavn af behandlingen. Udviklingen af trastuzumab blev på den måde banebrydende for hvordan lægemidler i dag udvikles til behandling af kræft, og hvordan patienterne behandles i klinikken.

Trastuzumab er ikke det eneste lægemiddel, der er blevet udviklet til behandling af HER2-positive kræftsygdomme. De seneste 15-20 år er der blevet introduceret en række lægemidler, som på forskellige måder er rettet mod HER2-receptorproteinet. Blandt disse lægemidler findes monoklonale antistoffer, tyrosinkinasehæmmere og antistof-lægemiddel-konjugater.  

Den 21. september 2023, kl. 16 afholder Dansk Selskab for Cyto- og Histokemi et symposium om HER2 målrettet kræftbehandling. Symposiet vil blive afholdt i det Store Auditorium, på Herlev Hospital. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage, men tilmelding kræves senest den 15. september.

Program

16:00 – 16:15

Welcome and introduction
Jan Trøst Jørgensen, MS, PhD, Dx-Rx Institute, Fredensborg

16:15 – 16:45

16:45 – 17:15

Assessment of HER2 status including HER2-low in breast cancer
Anne-Vibeke Lænkholm, MD, Department of Surgical Pathology, Zealand University Hospital Roskilde

17:15 – 17:35

Break – Network and Sandwich

17:35 – 18:05

Current and future HER2 targeted therapy for breast cancer
Ann Søgaard Knoop, MD, PhD, Department of Oncology, Copenhagen University Hospital Rigshospitalet

18:05 – 18:35

Assessment of HER2 status in gastroesophageal cancer  
Rajendra Singh Garbyal, MD, Department of Pathology, Copenhagen University Hospital Rigshospitalet  

18:35 – 19:05

Current and future HER2 targeted therapy for gastroesophageal cancer and other solid tumors    
Morten Mau-Sørensen, MD, PhD, Department of Oncology, Copenhagen University Hospital Rigshospitalet

Download det fulde program her.

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Back to top