Skip to Content

Tarmmikrobiota og type 2-diabetes

I de seneste ti år har menneskets tarmmikrobiota været genstand for intensiv forskning. Hos patienter med type 2-diabetes, og ved forstadier til diabetes er tarmmikrobiotaen kendetegnet ved nedsat diversitet og nedsat biosyntese af sundhedsfremmende smørsyre, men øget produktion af forgrenede aminosyrer, lipopolysakkarider og imidazolpropionat. Samlet set er det abnormiteter, der bidrager til udvikling af insulinresistens. Igangværende mekanistiske studier og interventioner belyser, om den anderledes tarmmikrobiota er en del af årsagen til udvikling af type 2-diabetes, og om forandringerne er reversible.

Natur

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top