Skip to Content

Temadag Sundhedsfremme hos kræftpatienter: fra forskning til handling

Sundhedsadfærd har stor betydning for kræftpatienters udbytte af behandlingen, risiko for tilbagefald og overlevelse. Vi mangler en fælles national tilgang til at arbejde med sundhedsfremme på kræftafdelingerne.

Med støtte fra DCCC arrangerer vi derfor i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) en temadag den 16. april 2024 kl. 11-17 omhandlende sundhedsfremme hos kræftpatienter.

Vi har planlagt 6 sessioner inden for områderne overvægt og kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol, motivation og samarbejde med den kommunale rehabilitering. Vi ønsker at have fokus på sundhedsadfærdens helbredsmæssige betydning for kræftpatienters forløb, på hvor vigtigt det er at italesætte sundhedsadfærd i mødet med kræftpatienter, og på hvordan vi kan arbejde med motivation og involvering af patienten i dette arbejde. I en afsluttende paneldebat ønsker vi at have fokus på at få skabt en fælles tilgang for, hvordan vi arbejder med sundhedsfremme, og hvem der har ansvaret, så kræftpatienterne oplever en sammenhæng på tværs af sektorer.

Vi vil gerne invitere dig til denne temadag, som vil foregå på Hotel Alsik, Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg. Se og print programmet for dagen her.

Deltagelse i arrangementet er gratis. I tilfælde af udeblivelse vil der blive opkrævet et gebyr på 750 kr. for at sikre, at arrangementet bliver fyldt op, og en anden interesseret kan få pladsen. Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du omkostningsfrit framelde dig frem til tilmeldingsfristen den 11. marts 2024.

De bedste hilsner fra arrangørgruppen:

Temadag Sundhedsfremme hos kræftpatienter: fra forskning til handling er arrangeret af Region Syddanmark i samarbejde medKræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) med økonomisk støtte fra Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC).

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Back to top