Skip to Content

CDK 4/6-hæmmeren abemacitib i tidlig brystkræft har potentialet til at ændre praksis

To studier med CDK 4/6-hæmmere i kombination med standard hormonbehandling til patienter med ER+, HER2- brystkræftpatienter i det tidlige stadie blev præsenteret på ESMO Virtuel 2020. Patienterne havde i begge studier høj risiko for spredning, men kun et af studierne viste signifikant bedre overlevelse end kontrolarmen.

Det positive fase III studie MonarchE med Abemacitib blev lørdag præsenteret på Presidential symposium II af Stephen Johnston, MA og Ph.d. ved Royal Mardsen Hospital i London, og blev efterfølgende diskuteret af George Sledge, MD og professor ved Stanford University.

CDK 4/6-hæmmeren abemacitib viste en 25% reduktion i udvikling af metastaser i de første to år sammenlignet med hormonbehandling alene og har potentialet til at ændre praksis. I dag får omkring 20% af patienter spredning inden for de første ti år trods behandling med aromatasehæmmere.

PALLAS er et fase III studie med tilsvarende design men med CDK 4/6-hæmmeren palbociclib. Dette studie viste ingen effekt ved at tilføje palbociclib til standard aromatasehæmmer i det tidlige stadie af brystkræft.

Sledge diskuterede til Presidential Symposium de forskelle, der kan have haft en betydning for de to så forskellige resultater. Han fremhæver, at flere patienter med positive lymfeknuder (N 2/3) indgik i monarchE, men ikke mindst at langt flere patienter, 42,6% vs 16,6 %, gennemførte behandlingen med CDK 4/6-hæmmeren i monarchE sammenlignet med PALLAS.

Se mere:

PALLAS: LBA12 – PALLAS: A randomized phase III trial of adjuvant palbociclib with endocrine therapy versus endocrine therapy alone for HR+/HER2- early breast cancer.

MonarchE: LBA5_PR – Abemaciclib in high risk early breast cancer.

Se George Sledge diskutere betydningen de to studier.

Seneste nyt fra ESMO 2020

[latest category=”ESMO-2020″ num=”3]

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top