Skip to Content

Systematisk indsats kan give færre tryksår

I 2010 lanceredes en række anbefalingspakker – ”Patientsikkert Sygehus” – til forbedring af patientsikkerhed. En af dem var ”Tryksårspakken” hvis baggrund var en markant stigning i antallet af tryksår hos indlagte patienter i Danmark. Indsatsen har givet gode resultater, hvilket blandt andet skyldes stærk forankring af ledelsen, samt engageret personale, herunder en særlig tryksårs-sygeplejerske. Der skal fortsat fokus på tryksårs-forebyggelse på sygehusets dagsorden også i de næste mange år – både til gavn for patienterne og for økonomien i sundhedsvæsenet, da tryksår er meget bekosteligt. På Odense Universitetshospital konkluderes, at projektet har mere end halveret antallet af tryksår.

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top