Skip to Content

Trombolyse-behandling af stroke for patienter i NOAK-behandling

Stroke (apopleksi) er en hyppig dødsårsag, og er den almindeligste grund til hjerneskade hos voksne. 12.000 danskere rammes årligt af stroke. Trombolysebehandling er effektiv og fremmer rekanalisering hos stroke-patienter med akut iskæmisk stroke. Patienter i behandling med en trombin-hæmmer kan behandles med specifik antidot, hvilket gør det muligt, at de kan behandles med trombolyse umiddelbart efter. NOAK-behandling med faktor Xa-hæmmere er, afhængig af hvornår det indtages, kontraindikation for trombolysebehandling, og en hurtigvirkende effektiv antidot til faktor Xa-hæmmere vil gøre trombolysebehandling mulig ved stroke hos patienter, som er i faktor Xa-hæmmer NOAK-behandling.

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top