Skip to Content

T-celleterapi til kræftpatienter

Immunterapi er en effektiv behandlingsform indenfor kræft, og er den mest anvendte form er checkpoint inhibitorer, som ophæver immunmedierede T-celleblokeringer. Herved genvinder T-cellerne evnen til at dræbe tumorceller. Derfor er det især patienter med en høj koncentration af allerede eksisterende T-celler, der responderer på behandlingen, mens patienter med lav-immunogene tumorer i stedet bør få immunterapi med T-celleterapi, som er er en behandling med ex vivo-manipulerede T-celler, hvor man skaber et immunmedieret angreb på tumorceller. Dette er en effektiv behandling til dissemineret malignt melanom og B-celle maligne sygdomme. Optimering af T-cellernes konstruktion og produktion er aktuelt i fokus, så behandlingen kan gavne flere kræftpatienter.

T Cells Or Cancer Cells

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top