Skip to Content

To nye receptpligtige lægemidler mod søvnløshed erstatter apoteksfremstillet melatonin

To nye typer af medicin med melatonin er kommet på markedet. Det er derfor ikke længere tilladt for apotekerne at sælge magistrelt fremstillet melatonin.

Sundhedsstyrelsen har annonceret, at to nye typer godkendt medicin med melatonin er kommet på markedet. Præparaterne erstatter det ellers anvendte melatonin fremstillet på et apotek (magistrelt fremstillet). I den forbindelse er det ikke længere tilladt for apotekerne at sælge magistrelt fremstillet melatonin. Patienter skal derfor have en ny recept, hvis behandling med melatonin skal fortsættes.

Man skal være opmærksom på, at omlægningen fra den magistrelt fremstillede tablet med umiddelbar udløsning til en depottablet kan betyde kan betyde, at der går længere tid, før effekten indtræder.

Slenyto® – Mod søvnløshed hos børn og unge

Slenyto® er godkendt til behandling af søvnløshed hos børn og unge i alderen 2-18 år med autisme og Smith-Magenis syndrom. Slenyto® er vist at virke både på indsovningen og på den totale søvntid. Slenyto® er depottabletter. Tiden til maksimal plasmakoncentration er 1,5-2 timer afhængig af dosis og indtagelse af måltid. Der er dokumentation for, at Slenyto på trods af depotformuleing giver hurtigere indsovning end placebo.

Orifarm® – Kortvarig behandling af jetlag hos voksne

Orifarm® er godkendt til kortvarig behandling af jetlag hos voksne. Orifarm”® er almindelige tabletter. Tiden til maksimal plasmakoncentration for 3 mg Melatonin ”Orifarm”® er ca. 50 min,

To lægemidler mod dårlig søvnkvalitet, som indeholder melatonin, er allerede godkendt på det danske marked: Circadin® og generikaversionen Mecastrin®. Begge præparater er 2 mg depottabletter godkendt til korttidsbehandling af voksne i alderen 55 år eller derover.

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top