Skip to Content

Plejehjemsbeboeren med mistænkt UVI – hvad gør du?

Som praktiserende læge er det ikke sjældent, at man får et opkald fredag eftermiddag fra plejehjemmet, at nu er den igen gal med Kurt. ’’Han er ikke som han plejer’’, ’’vi tror han har en urinvejsinfektion’’ og slutteligt, ’’vil du ikke lige udskrive noget behandling?’’. Urinvejsinfektion hos plejehjemsbeboere er ikke nemt. At sikre sig diagnosen, og håndtere det hensigtsmæssigt, er ikke altid en nem opgave som praktiserende læge: Yderligt kan det blive kompliceret af, at man gerne vil opretholde et godt samarbejde med personalet på plejehjemmet. Og netop samarbejdet er enormt vigtigt i den her sammenhæng.

Det – og meget andet – vil vores faste alment praktiserende læge Gitte Krogh Madsen forsøge at komme omkring i dagens MEDcast episode, hvor hun har besøg af Sif Helene Arnold, som er Hoveduddannelseslæge i almen medicin og postdoc ved Forskningsenheden for Almen Praksis indenfor området urinvejsinfektioner hos plejehjemsbeboer

Få adgang

Hvis du er læge, sygeplejerske eller anden sundhedsprofessionel kan du få adgang til hele artiklen ved at oprette en profil på BestPractice Nordic.

Back to top