Skip to Content

Almen Praktiserende læger ordinerer 88% af alle indløste recepter

Det viser en ny undersøgelse præsenteret af Anton Pottegård, professor, cand.pharm., ph.d., dr.med. Klinisk Farmakologi, Farmaci og Miljømedicin, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. Og så er det jo fristende at komme til at tænke, at det er fordi, specialisterne starter med at ordinere, og så overtager Almen Praksis den langsigtede behandling.

Men sådan er det ikke i virkeligheden, hvor almen praktiserende læger står for 84% af førstegangsrecepterne. Og ser man efterfølgende på den vedligeholdende behandling med ordination af recepter, er tallet helt oppe på 90%.

Klik her og se MEDtalk, hvor Anton Pottegård præsenterer undersøgelsen om den almen praktiserende læges centrale rolle, når det gælder ordinering af medicin.

Undersøgelsen dokumenterer, at de praktiserende læger har meget stor betydning, når det handler om at igangsætte og vedligeholde en medicinsk behandling. 

Du finder vores sidste magasin til læger og sygeplejersker i Almen Praksis her og er du interesseret i, at høre mere om vores reach til denne målgruppe, så kontakt:

Charlotte Knudtzen
mail: ckn@bpno.dk
mob. +4561394747

eller

Peter Bøgkjær
mail: pbo@bpno.dk
mob. +452245 7262

Brænder du for at skrive?

Vil du gerne dele din forskning eller dine kliniske erfaringer med dine kollegaer inden for netop dit speciale? Har du en ide til en artikel, som du gerne vil udgive hos os? Send redaktionen en mail på redaktion@bpno.dk

Send mail til redaktionen
Back to top